30 Ekim, 2009

26 Ekim Pazartesi (2. Şube)

Arkadaşlar resimleri daha önce ekliyeceğim ama öncelikle Namık hocanın verdiği Ders notlarını ekliyorum. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

27 Ekim, 2009

27 Ekim 2009 Salı (1. Şube)

Sabah temel grafik vardı. Araya giren tatil nedeniye ilk projenin teslim tarihi üç grup içinde önümüzdeki haftaya ertelendi. İkinci proje için gereken malzemelerinde listesi bugün verildi. Malzemeler şöyle;
  • 25x25cm 5 adet kare sayfa
  • Gazete ve dergiler (Kolaj için)
  • Renkli - siyah beyaz stabilo kalemler ve markerlar
  • Mürkekkep ve fırça
  • Maket bıçağı, makas ve yapıştırıcı
Öğleden sonra fotografik dersinde ''renk'' konusunda çektiğimiz fotoğrafları inceledik ve 3. konumuz olan ''doku'' hakkında Serdar hoca bizi bilgilendirdi.

25 Ekim, 2009

20 Ekim Salı (2. şube)

elimdeki fotoğraflar öyle bir karıştı ki anlatamam, buldukça bu haftayı ekliyceğim..


























19 Ekim, 2009

14 Ekim Çarşamba (1. Şube)

Sabah yazı dersi vardı. Markerlar ve enli fırçalarla çeşitli yazı türlerini denedik. Özellikle geniş enli fırçalarla ve siyah mürekkeple seçtiğimiz yazı karakterlerini büyük kağıtlara yazmak çok zevkliydi. Bazılarımız markerlar ile renkli şeylerde denediler.

Öğleden sonra fotografik dersi vardı. Serdar hoca önceki gün hasta olduğu için dersi ertelemişti. Bizi stüdyoya gönderdi, onu beklerken Müge ve Gözde stüdyoyu baya bir keşfettiler(!) Neyse Serdar hoca gelince bize fotoğraf makinesi çeşitlerini gösterdi. Bunlar; tam format, orta format, 35mm ve kompakt makineler olmak üzere 4 e ayrılıyorlar. Hepside okulda bulunduğu için inceleme fırsatımız oldu.



14 Ekim, 2009

13 Ekim Salı (1. Şube)

Sabah temel grafik eğitimi dersi vardı. Tuba benden önce yazdığı için ve derste fotoğraf çekmediğim için çok fazla bir şey eklemiyorum. İlk projemizin malzeme ve teknik ayrıntılarını şu şekilde;

Boyut: 35x50cm bristol
Teknik: Siyah renk ve farklı kalınlıklara sahip grafik kalemler ile elle tarama
Sunum: Elle yapılmış çalışmalar masaüstü tarayıcılarda taranarak A3 / 160 gr
kağıda çıkış alınacak.
Proje süresi: 2 hafta
Teslim tarihi: 27 Ekim (Grup 01-02) 28 Ekim (Grup 03)

Öğleden sonra olan Fotografik dersi de Serdar hoca rahatsız olduğu için yapılmadı ve ertesi gün öğleden sonraya ertelendi.

13 Ekim, 2009

Ekle - Sil den önce duyuru..!!

Arkadaşlar yarın ekle-sil başlıyor. Şimdi birkaç şeyden bahsetti Elif hoca bugün,hemen duyuruyorum...
  • Estetik ve sanat felsefesi dersinde 01 nolu şubeyi kodlayanların, onu mutlaka 03 olarak değiştirmsi lazım. (ama ders 02 şubesiyle aynı anada yapılacak)
  • AİT deki muhteşem karışıklığa son vericek bir açıklama
50. ve 51. şubeler > aslında şube 1 demek ve derslikte M8
(Bizim bölüm 50 veya 51 kodlayacak)
52 > şube 2 demek, derslik M5
53. ve 54. şubeler > şube 3 ve derslik M3
  • İNG 127 ve İNG 128 den kalanlar eğer F1 le kalmadılarsa sadece sınavlara girebilecekler ama F1 ise dersler Kimya ve İstatislik te yapılacakmış.

13 Ekim Salı (2. Şube)

Sabah Fotografik dersiniz vardı, dersin hocasını tanıştırayım, Serdar Pehlivan..
İlk derste 4 çeşit farklı makinadan ve farklı formatlardan bahsettik. Ve ilk projemizi de aldık. Konu "kent ve insan" bu konuda fotoğraflar çekicez ve bunların içinde mutlaka gece fotağrafları ve hareketli fotoğraflar da olacak..





Öğleden sonra temel grafik eğitimi dersimiz vardı, bu derstende ilk projemizi aldık. ama ondan önce, ilk başata "nokta" dan ve "çizgi" den bahsettik ve bu iki elemanın farklı varyasyonlarda bize neler anımsatabileceğini. Evet projeee; anlatayım. Konumuz "portre"; bir hayvan portresi. Hayvan fotoğraflarını Elif hoca rastgele dağıttı. Şansımıza ne geldiyse artık..
Şimdi 3 aşamamız var..
  1. Geometrik formlar, düz ve farklı kalınlıkta çizgiler kullanarak portreyi oluşturma
  2. Portreyi eğik ve dalgalı çizgilerle oluşturma
  3. Oluşrurulan portreyi verilen bir kavramla, kompozisyonda kullanma

























12 Ekim, 2009

12 Ekim Pazartesi (1. Şube)

Bugün desen dersi vardı geçen haftaya göre desenler biraz daha iyiydi. Katılımda daha fazla oldu. Yalnız bugün şöyle bir şey yaşadık; derse 2 dakika bile geç kalırsanız Zülfikar hoca sizi yok yazabilir ve atölyeye almayabilir. Bu konuda geçen seneye göre daha duyarlı (hocamızın deyişiyle ''medeni'') olmalıymışız. Bu hafta çizdiklerimiz...




08 Ekim, 2009

7 Ekim Çarşamba (1. şube)

Bugün 1. şube olarak Namık hocayla ilk yazı dersimize girdik. Diğer şube de olduğu gibi bizde yazı tarihiyle derse başladık. Namık hocanın bizden istediği malzemeler biraz farklı oldu o yüzden bende yazıyorum buraya;
  • Düz Uçlu (enli) fırça 0,5 cm den başlıyarak 1,2,3,4,...
  • Badana Fırçası
  • 35x50cm ve 50x70cm kağıtlar
  • Siyah, lacivert ve kırmızı renklerde mürekkepler
  • Çeşitli renklerde markerlar (Özellikle kurecolor tavsiye etti hoca)

8 Ekim Perşembe

Bugün Estetik ve sanat felsefesi dersimiz vardı, yanlış hatırlamalarla, geç kalmalarda, 1 saat sonra başladı ders =) (bu derste 2 şubede birlikte bu arada)
Sizlere yeni hocamızı takdim ediyorum Hülya Yetişken. Kendisi aslında felsefe bölümünde ama bu dersi artık hülya hoca verecek.
Dersin konuları hakında kısa kısa bilgilerden bahsedildi bugün, bir de grup çlaışması yaparak bir sunum istedi bizlerden.. Konumuzu şöyle açıklıyım özetle; bir sanat eseri hakkında, başka bir düşünürün yada sanatçının yapımış olduğu yorumlamalar.
yani her grup bir sanatçı ve onun eserini ele alıcak ama kendisi eleştirmiycek, başka birirnin yorumlarını ele alıcak ve bunları sınıfa aktarıcak..