08 Ekim, 2009

6 Ekim Salı

6 Ekim salı günü temel grafik eğitimi dersi vardı. İlk ders olduğu için 2 şubenin de katılımıyla Elif ve Serdar hocanın bulunduğu ortak bir toplantı yapıldı. Hocalarımız bize çeşitli grafik çalışmalardan oluşan görseller ile ufak bir slayt gösterisi yaptılar. Dersin amacından, neler yapılacağından, grafik tasarımın toplumsal hayatta nasıl bir yeri olduğundan ve bunun örneklerinden bahsettiler. Ayrıca bu dersi ilk sene gördüğümüz temel tasarımın devamı olarak algılamamız gerektiğini vurguladılar.

Toplantı Başlamadan Önce

Hocalarımız verdikleri toplantının sonunda bize bir sonraki derste getirmemiz gereken (ve hep yanımızda olmasını istedikleri) araç ve gereçlerin listesini verdiler.
  • A4 dosya ve kağıtlar
  • Ufak bir eskiz defteri
  • Marker (ince, kalın, renkli ve siyah)
  • Stabilo gazlı kalemler (renkli)
  • 35x50cm çizim kağıtları
Duyuru: Ders için açılan şubelerde kişi sayısı dağılımı dengesiz olduğu için ekle-sil döneminde kadar Elif Varol Ergen hocamızın girdiği 1. ve 2. şubeden Serdar Pehlivan hocamızın girdiği 3. şubeye geçmek durumunda olacak bazı kişiler. Ekle-sil döneminde kadar kimin hangi şubede yer alacağıyla ilgili bir liste oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için 1. ve 2. şubeden geçmek isteyen arkadaşlar Tuba'ya isimlerini yazdırsınlar. Seçmeli ders aldığı için geçemeyen arkadaşlarımız var. Onların dışındakilerden geçmek istemeyenler olursa ve 3. şubede gerekli kişi sayısına ulaşılmazsa bu geçiş kişilerin isteklerine bakılmadan yapılabilir (Danışman hocamı yapar aramızda kuramı çekeriz bilemiyorum). Bunun nedeni 3. şubenin kapatılamayacak olması.

2 yorum:

tuMba dedi ki...

gerekirse seçmeli ders alırım; kimse de beni tutamaz =)

Mert Acar dedi ki...

Gerekirse hepinizi dövmeye kalkarım =D